Singer-songwriter Suzy Dexter in Café Boeien

RTV Katwijks rootsradioshow ‘Kippenvel’ maakte al live-uitzendingen vanuit Café Boeien met Krista Detor, Bart de Win en Nancy Brick als muzikale gasten.

In de week voor Kerstmis komt singer-songwriter Suzy Dexter optreden in het café aan de A. E. Borgerstraat, dat voor twee uur wordt veranderd in een combinatie van een radiostudio en een intiem rootspodium.

Susanne Dekkers maakte onder haar artiestennaam recent haar derde en mooiste cd, Journey to the end of the night – nocturnes by Suzy Dexter.

Zij deed dat op haar eigen voorwaarden, net als bij haar eerdere albums On the moon (2006) en Lost track in time (2011), en bracht haar plaat dan ook opnieuw in eigen beheer uit.

Zoals op die twee eerdere cd’s heeft Dexter nog altijd een voorliefde voor americana, al staan haar akoestische gitaar en haar stem meer dan ooit centraal in de tien thematisch verwante songs die ze letterlijk aan het einde van de nacht schreef.

Die nummers zijn ook figuurlijk nocturnes: de teksten suggereren haar geheimen meer dan ze die prijsgeven, hoewel ze duidelijk gaan over liefde, afscheid en verlies.

Dexter onderstreept die geheimen door haar songs op Journey to the end of the night ingehouden, haast fluisterend te zingen, maar haar emotie is hoorbaar in haar stembuigingen. Zo houdt ze met haar stem de mensen vast die ze noodgedwongen laat gaan.

Haar optreden voor Kippenvel doet Dexter onder de naam The Furies, want ze laat zich begeleiden door drumster Boudine van Slobbe en celliste Maaike Peters, maar stormen zal het tijdens de uitzending tussen 21:00 en 23:00 uur vermoedelijk niet, want daarvoor zijn haar composities te melancholiek.

Haar lijst met invloeden en favorieten is echter wel weer heel divers, want daarop staan zulke uiteenlopende namen als Nina Simone, Edith Piaf, Counting Crows, Kaz Lux, Stealers Wheel, Fréderic Chopin, de George Baker Selection, Bonnie Raitt, Fleetwood Mac, Shawn Colvin, Canned Heat, Nick Drake en Dayna Kurtz.

Die lijst is te lang voor de uitzending, maar uiteraard laten we Dexter de belangrijkste songs en artiesten kiezen en vragen we haar om die keuze toe te lichten. Daarnaast zullen we het ook hebben over hoe haar favorieten haar eigen muziek hebben beïnvloed.

Dat zijn dus goede redenen om op dinsdag 23 december om 21:00 uur af te stemmen op de plaatselijke kabel op 88,1 MHz, op FM 106,4 MHz voor zo ongeveer de hele Bollenstreek.

Deze twee uur durende special met Suzy Dexter belooft namelijk traditiegetrouw twee uur onvoorspelbare radio op te leveren. Langskomen in Café Boeien kan echter ook en de toegang is gratis.

Natuurlijk is de uitzending ook te horen en achteraf terug te luisteren via www.rtvkatwijk.nl en www.kippenvel.net