Julian Lennon is de zoon van en brengt misschien daarom in navolging van vader John dit jaar ook een kerstsingle uit.

Sleep voor England komt van zijn in eigen beheer uitgebrachte album International blue, maar groeit hopelijk niet uit tot de een onvermijdelijke kerstklassieker als Happy Xmas (war is over) van John en Yoko.

De opbrengst van het nummer komt weliswaar ten goede aan zijn eigen liefdadigheidsorganisatie The white feather foundation, maar de song gaat gebukt onder een haperende, zich onwillig voortslepende wijs. Julian Lennon croont zich daar in bijbehorende stijl doorheen, maar moet zijn lettergrepen wel erg rekken om in de maat te blijven.

Op die manier wordt de sociale thematiek wel erg zwaar aangezet, maar het nummer komt daardoor niet op gang.

De Nederlandse componist Stephan Emmer is daarbij verantwoordelijk voor de kerstsfeer, wat vermoedelijk zo veel betekent als dat hij eens strijkersarrangement heeft geschreven, al is dat niet helemaal duidelijk.

Julian Lennon richtte The white feather foundation trouwens op na iets wat hij als een teken van zijn vader beschouwt. John l\Lennon had zijn zoon ooit eens verteld, dat hij hem na zijn dood een teken zou geven als het goed met hem ging: een witte veer zou daarvan het teken zijn.

Inderdaad dwarrelde er op een dag inderdaad een witte veer naar benden, zodat Julian Lennon  The white feather foundation oprichtte. Die heeft tot doel ‘humanitaire en ecologische problemen op de kaart te zetten en uit de wereld te helpen’. Werk zat voorlopig dus…..