In Nashville is uiteindelijk toch de historische RCA Studio A gered.

Die was gekocht door een projectontwikkelaar die het gebouw wilde slopen om er appartementen neer te zetten. Dat zorgde voor veel verontwaardiging in muziekkringen in Nashville, want in de studio namen onder anderen Elvis Presley en Dolly Parton, maar ook Tony Bennet en de Beach Boys op.

De laatste twaalf jaar werd het gebouw gehuurd door muzikant Ben Folds, die het echter niet kon kopen en daardoor een actie begon tot het behoud ervan.

Hij schreef in juni van dit jaar een open brief:http://www.tennessean.com/story/money/industries/music/2014/06/24/ben-folds-make-passionate-pitch-save-rca-studio/11319531

Dat leidde tot interesse van Mike Curb, oprichter inderdaad van het Curb-label. Samen met twee andere filantropen kocht hij het gebouw op de dag dat de projectontwikkelaar een sloopvergunning zou aanvragen voor 5.6 miljoen dollar (4,6 miljoen euro).

Curb kocht trouwens eerder al RCA Studio B en liet die opknappen. Daar namen onder anderen de Everley Brothers, Elvis Presley en Dolly Parton op.

Het gebouw werd al in 1992 overgedragen aan de Country music hall of fame, waardoor het behouden kon blijven.

Mike Curb kocht in het verleden trouwens ook al Columbia Studio A en de Quonset Hut, waar de muziek van Nashville zo ongeveer geboren zou zijn:

http://www.nashvillescene.com/nashvillecream/archives/2014/12/23/breaking-mike-curb-chuck-elcan-join-deal-to-save-rca-studio-a