Halverwege 2013 werd bekend, dat Dolly Parton haar pretpark Dollywood ging uitbreiden.

Of de countrydiva die uitbreiding inmiddels heeft gerealiseerd, hebben wij niet zo gevolgd, maar nu dook in de Amerikaanse pers het bericht op, dat Dollywood voor de rechter wordt gedaagd.

Dat gebeurt door een vrouw die letterlijk op haar hoofd gevallen is, tijdens een ritje in de Waltzing swinger. Als gevolg van haar ongeluk liep de vrouw blijvende gebreken op.

Dat gebeurde in december 2013 in winters weer met natte sneeuw en regen, waardoor de attractie volgens de advocaat van de vrouw gevaarlijk glad was, terwijl ook onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen zouden zijn.

Haar advocaat daagde als gevolg hiervan Dolly Parton Productions Inc en Herschend Family Entertainment Corp., de exploitant van Dollywood.

De klacht houdt in dat als de attractie tot stilstand komt, de stoelen zich nog ongeveer drie meter boven de grond bevinden en dat de veiligheidsstang al ontgrendeld was, waardoor de vrouw die kon wegklappen.

Doordat de veiligheidsstang glas was, verloor de vrouw er de grip op en viel uit het stoeltje met een gebroken kaak, gescheurde banden en klachten aan nek en ruggengraat als gevolg.

Haar advocaat stelt, dat de attractie gesloten had moeten worden vanwege het slechte weer en dat het park verzuimt heeft de vrouw te waarschuwen de veiligheidsstang niet weg te klappen tot haar stoeltje de grond weer had bereikt.

Hij eist daarom een schadevergoeding van 475.000 dollar (392.000 euro), plus de kosten van rechtszaak. Die eis kan nog hoger uitvallen, als de medische behandeling van de vrouw duurder uitvalt.

Een woordvoerder van Dollywood heeft meegedeeld dat het pretpark zich onthoudt van commentaar, zolang de zaak onder rechter is.

Het bericht over de uitbreiding van Dollywood vind je in de categorie Nieuws.