Op 10 april wordt de jaarlijkse Beatlesconventie gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum . Er vinden daar optredens plaats en radioman Herman Stok wordt geïnterviewd over het interview dat hij met the Beatles deed tijdens hun bezoek aan Nederland.

De Beatlesconventie vindt plaats op dat de dag dat Paul McCartney veertig jaar geleden bekendmaakte, dat hij the Beatles verliet.

Vanaf maandag 12 april grijpt de AVRO die gelegenheid aan om een week lang extra aandacht te besteden aan een band die terecht deel uitmaakt van het collectief muziekgeheugen.

Van maandag 12 april tot en met donderdag 15 april besteedt Hans Schiffers in schiffers.fm en via de website http://schiffersfm.radio2.nl extra aandacht aan the Beatles.

Op donderdag 15 april zendt die omroep de documentaire The First US Visit uit, de documentaire die de filmmakers Albert en David Maysles in 1964 maakten. Er zijn opnames van het allereerste optreden van de groep in de Ed Sullivan Show en een legendarisch concert dat de groep in Washington DC gaf.

Op vrijdag 16 apeil wordt de film Help uit 1965 uitgezonden en op zaterdag 17 april de documentaire The Beatles in the Studio.

Op 24 april speelt het Metropole Orkest dan nog integraal de twee legendarische albums Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band en Magical Mystery Tour. Hieraan werken ook Waylon, John Allen, Henk Hofstede, Manuela Kemp, Frederique Spigt en The Madd mee. Het concert wordt in mei uitgezonden in het AVRO-radioprogramma Het Steenen Tijdperk.