Dayna Kurtz’ album Rise and fall komt pas uit op 31 maart, maar het wordt wel haar eerste album vol met naar verluidt alleen eigen songs.

Dat is voor Kurtz sowieso zeldzaam, want zij schreef weliswaar veel songs zelf, maar deed alleen op haar debuut Postcards from downtown uit 2002 geen enkele cover. Op al haar volgende albums stonden vaak bloedstollende covers van al even vaak totaal vergeten songs uit een ver verleden.

Haar laatste twee cd’s heetten bovendien niet voor niets Secret canon volume I en Secet canon volme II: de eerste van de twee bevatte alleen covers, op de tweede waren dat er nog altijd acht van de tien.

De reden voor die schrijfexplosie is. dat Kurtz thema’s te over had: het overlijden van haar vader, het op de klippen lopen van haar huwelijk, haar verhuizing (terug) naar New Orleans en het uiteindelijk vinden van een ‘grand new love’.

Een van de songs is door haar platenmaatschappij inmiddels als lokkertje op YouTube gezet: It’s how you hold me is een indringende ballad, die bovendien live door Kurtz werd gespeeld en gezongen in vpro’s Vrije geluiden op 14 december 2014:https://www.youtube.com/watch?v=TNM9MdRxtTI

Haar hele optreden in dat programma is terug te zien via:

http://www.npo.nl/vpro-vrije-geluiden-14-12-14/14-12-2014/VPWON_1219484