Op zaterdag 24 januari werd een veiling georganiseerd in de ooit fameuze studio Caribou Ranch in de Rocky Mountains. Een grappig detail is dat de studio vlakbij het plaatsje Nederland ligt….

In de studio namen onder meer Michael Jackson, Elton John, U2, Billy Joel en Willie Nelson op. Van de daar opgenomen albums kwamen er 45 in de Amerikaanse top tien terecht en er werden twintig op nummer een van Billboard.

Daar werden zo’n vijfhonderd voorwerpen bij opbod verkocht, waaronder een mahoniehouten Steinway-vleugel die door John werd bespeeld en een basgitaar met vagere adelsbrieven. Die zou namelijk wel eens gebruikt kunnen zijn door de bassist van Chicago, Tery Kath, maar zeker is dat niet.

In tegenstelling tot bij andere veilingen, zijn geen opbrengsten bekendgemaakt van de tpstukken. Wel is meegedeeld, dat vijf procent van de opbrengst van de veiling gaat naar de  Colorado Music Hall of Fame, die Caribou Ranch zal opnemen in de lijst.

Hoe dat zich verhoudt tot deze veiling, is onduidelijk:http://www.denverpost.com/News/ci_27387960/Caribou-Ranch-auction-draws-thousands-of-music-lovers-collectors