De ruzie tussen Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page en zanger Robbie Williams over de geplande verbouwing van het huis van de laatste is een nieuwe fase ingegaan.

Eerder schreef Page schreef al naar de lokale gemeentelijke commissie van bouw- en woningtoezicht met de stelling dat Williams’ verbouwing zijn huis zou beschadigen door de trillingen die tijdens de werkzaamheden zouden worden veroorzaakt. Ook zou een door Williams gewenst raam uitzicht zou bieden op de zijkant van zijn huis en de achtertuin, waardoor zijn woongenot zou worden aangetast.

Bovendien vindt Page, dat Williams’ huis een monumentale status heeft en daardoor in originele staat moet blijven.

Nu heeft Page opnieuw geschreven, deze keer aan het gemeentebestuur van de deelgemeente Kensington and Chelsea. In die brief stelt hij dat soortgelijke, al eerder uitgevoerde verbouwing in dezelfde buurt alle hebben gezorgd voor zulke trillingen, dat de decoraties aan zijn huis risico liepen.

De verbouwing van Williams vindt uiteraard veel dichterbij plaats en het effect ervan kan volgens Page dan ook catastrofaal zijn voor de structuur en afwerking van het huis als er toestemming voor wordt gegeven.

Williams doet er tot nu toe het zwijgen toe, maar misschien hoort Page hem knarsetanden:

www.dailymail.co.uk/news/article-2974561/Rock-n-roll-neighbour-row-heats-Led-Zeppelin-s-Jimmy-Page-hires-architects-say-Robbie-Williams-basement-pool-destroy-house.html