Na het om een heel andere reden spectaculaire optreden van Bettye LaVette bleven wij achter met een klein katertje.

In de aankondiging waren Matthijs van Nieuwkerk en tafeldame Gertie Verbeet nog uitermate enthousiast over Unbelievable en Bless us all,de nummers die LaVette voor de aanvang van de uitzending had gezongen, dus er kon helemaal niets fout gaan:

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/336202

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/336203

Dat ging er echter wel: waar het er aanvankelijk op leek dat LaVette inzette in de verkeerde toonsoort, zoals zij zelf ook zei, dat de twee afgebroken inzetten erna vergrootten het raadsel alleen maar.

Ze zei haar muzikanten niet te kunnen horen en vroeg herhaaldelijk aan de technicus haar bassist harder te zetten.

Uiteindelijk zong zij dan toch When I was Young van haar recente Worthy, maar dat deed ze erg ingehouden en lang niet zo gretig als ze Unbelievable had gedaan.

De tekst van het nummer was overigens wel uiterst toepasselijk op de hele situatie….

Hoewel ze zich al zingend wel meer dan voldoende revancheerde, leek ze toch aangeslagen en dat is begrijpelijk met een geschat DWDD-publiek van rond de miljoen kijkers.

Terwijl wij vanavond Kippenvel maken, staat ze in Paradiso en daar waren wij inderdaad graag bij geweest, want LaVette is een uiterst emotioneel zingende zangeres, met als bonus een onwaarschijnlijke levensloop:

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/336210

Om die stem en om gisteravond staat ze vanavond centraal in De Rode Draad met slechts vier songs die zelfs de grootste sceptici zullen overtuigen.