Vaak zijn albums voor het uitkomen ervan een tijdje te streamen in een poging de interesse ervoor te vergroten.

Dat doet Allison Moorer ook in de week van de Amerikaanse release, hoewel het album hier al wel uit is.

Down to believing is dus vermoedelijk tot aanstaande vrijdag te beluisteren via de website van Rolling Stone.

Ter gelegenheid daarvan gaf Moorer nog een interview aan de website van het gerenommeerde Amerikaanse muziekblad. Dat is in lijn met eerdere berichten over de plaat, zodat het tegelijkertijd een zeer lovende recensie is geworden.

Uiteraard spreekt Moorer ook over de thema’s van haar nieuw songs, zoals het autisme van haar zoon en hoe zij probeert te accepteren dat veranderingen onvermijdelijk zijn.

Ook blijkt dat zij en haar ex Steve Earle op dit moment niet de beste vrienden zijn, want zij heeft zijn nieuwe album Terraplane niet gehoord en hij het hare ook niet.

Voordeel voor ons in deze publiciteitsstunt is dan weer, dat wij eens goed kunnen overdenken of we Down to believing nu een goed album vinden of niet, want het is wel veel harder dan voorganger Crows.

Daardoor lijkt deze muzikaal gek genoeg veel meer op een gemiddelde popplaat dan die voorganger, terwijl de teksten hoogst persoonlijk zijn.

Dat geldt dan weer niet voor de niets toevoegende cover van Creedence Clearwater Revival’s Have you ever seen the rain, dat zij opnam op verzoek van haar platenlabel:

www.rollingstone.com/music/premieres/hear-allison-moorer-embrace-change-on-new-album-down-to-believing-20150316