Veertien maanden geleden startte een campagne om The Upstage te redden, de club waarin Bruce Springsteen optrad als jonge muzikant, net als Southside Johnny en steve Van Zandt trouwens.

Het gebouw waarin de club was gevestigd, werd al dichtgetimmerd in 1971 en dreigt nu alsnog te worden gesloopt of drastisch te worden verbouwd. De kleindochter van de oorspronkelijke clubeigenaar begon daarom een actie om het gebouw te kunnen aankopen via crowdfunding.

Zij wil de derde verdieping ervan restaureren tot het poppodium dat daar ooit was en de tweede tot een museum gewijd aan de geschiedenis van The Upstage, terwijl op de begane grond een restaurant of hippe koffietent zou moeten komen. Tenslotte moeten er ook inkomsten worden gegenereerd….

Zij schat daarvoor drie miljoen dollar nodig te hebben, maar tot nu toe zit er geen schot in de actie, want in die veertien maanden tijd doneerden fans slechts vijfhonderd dollar.

Zij startte inmiddels dan ook een petitie om de sloop van het pand te voorkomen:

www.change.org/p/all-people-with-the-will-to-save-the-upstage-this-is-a-petition-for-saving-the-upstage-in-asbury-park-new-jersey-all-signers-on-this-petition-support-the-cause-to-keep-this-place-for-the-future-and-for-it-not-to-be-demolished-2?recruiter=265061136&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-share_petition-no_msg