Sommige websites berichtten er al over, maar haalden slechts één krent uit de pap: de inderdaad gekruide opmerkingen van Art Gurfunkel over Paul Simon.

Nu heeft Garfukel zich aar door de jaren wel eerder in negatieve zin over uitgelaten, maar deze keer was hij wel heel stellig: Paul Simon was tijdens hun samenwerking een ‘eikel’ en een ‘idioot’, die Garfunkel bovendien overschaduwde.

Die laatste stelling poneert Garfunkel via een anekdote over George Harrison. Die zou hem op een feestje ooit hebben gezegd, dat Paul McCartney voor hem was, wat Paul Simon voor Garfunkel was: een fantastische muzikant die de band energie gaf, maar ie er ook met alle roem vandoor ging.

Garfunkel weet bovendien ook, waar de kern van dat gedrag lag: hij was veel langer dan Simon en deed daardoor altijd extra aardig ter compensatie. Dat creëerde vervolgens een ‘monster’. Als hij de vraag is de mond gelegd krijgt of Simon misschien aan een Napoleoncomplex lijdt, kiest Garfunkel voor een voorzichtig ‘ja’: ‘Daar heb je een punt. Ik denk het wel ja.’

Toch zou hij verbazend genoeg nog wel een tournee met Simon willen doen, zo zegt hij, want als ze muziek maken, gaat alles ‘moeiteloos’.

Er staan trouwens nog wel meer interessante weetje in het vraaggesprek, bijvoorbeeld over Garfunkels jarenlange stemverlies, al blijft de gedachte overheersen, dat hij zich nog altijd gemankeerd voelt doordat Simon hun samenwerking zo’n 45 jaar geleden opblies:

http://www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopmusic/11626027/art-garfunkel-interview-paul-simon.html