Echt nieuws is het inmiddels niet meer, maar toch zullen er nog wel meer fans van Steely Dan zijn die ambigue gevoelens hebben bij het lezen van de aankondiging dat de groep in oktober acht keer hun ook in dat persbericht als ‘klassiek’ bestempelde albums The royal scam, Aja en Gaucho speelt van voor naar achter, gevolg door een aantal andere favorieten. Ze plakken daar bovendien ook nog een concert aan vast bestaande uit… verzoeknummers .

Dat doen Walter Becker en Donald Fagen inmiddels alweer een aantal jaren in het Beacon Theater in New York en wij zouden er onmiddellijk een kaartje voor kopen, als we er om de hoek woonden. Tenslotte kan er geen enkele coverband beter die inderdaad klassieke nummers spelen.

Toch is het wel een diepe knieval voor de commercie, maar misschien hebben Becker en Fagen inmidels echt lol in het optreden gekregen, hoewel Fagen zich in zijn recente boek Eminent hipsters nog overduidelijk minachtend heeft uitgelaten op het ‘geriatrische’ publiek dat afkwam op zijn concerten met Bozz Scaggs en Michael McDonald als de Dukes of September.

Die concerten van 6 tot en met 17 oktober zijn de finale van de zomertournee die Steely Dan maakte onder de traditioneel oubollige naam de Rockabye gollie angel tour.

In een poging deze shows te relativeren hebben Becker en Fagen de laatste avond een ironisch bedoelde naam meegegeven: ‘The most unforgettable night of whatever – featuring spectacular musial guests, glorious tunes and riffage and whatever the party calls for!’
http://steelydan.com

http://www.facebook.com/SteelyDan