Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Harold Battiste overleden

juni 22nd, 2015 at 10:28

Op vrijdag 19 juni is in New Orleans Harold Battiste overleden op 83-jarige leeftijd.

Battiste was niet zo bekend, maar was als muzikant en arrangeur zo’n vijftig jaar actief. In de jaren zestig werkte hij mee aan Sam Cooke’s You send me en A change is gonna come, terwijl hij tijdens zijn tijd n de studio’s an Loas Angeles eind jaren zestig ook altsax speelde op Sonny & Cher’s I got you babe.

Ongetwijfeld belangrijker is zijn medewerking aan de eerste albums van Mac Rebennak, die in 1968 als Dr. John the Night tripper het door Battiste geproduceerde Gris-gris uitbracht.

Ook richtte hij met muzikanten uit New Orleans het label A.F. O. (All For One) op in een poging ervoor te zorgen dat artiesten ook inderdaad betaald kregen voor hun muziek, al was ook dat label geen lang leven beschoren:

http://www.nola.com/music/index.ssf/2015/06/harold_battiste_dies.html

Comments zijn gesloten.