In een interview met het New Yorkse tv-station van de Huffington Post heeft David Crosby Kanye West opnieuw een poseur genoemd, terwijl West zo ongeveer tegelijkertijd als hoofdact op het Pyramid stage van het Engelse Glastonbury-festival stond.

In een interview dat onder meer gaat over zijn magistrale soloalbum Croz zegt hij dat het er bij artiesten om gaat wat ze produceren.

Volgens Crosby kan West niet schrijven, zingen of een instrument bespelen. ‘Produceren’ is namelijk in een stoel zitten terwijl de geluidstechnicus het werk doet. Daarom is West dus een poseur, zo concludeert Crosby. Hij voegt er ten overvloede nog een toe dat hij geen afstand neemt van die ook al eerder door hem gemaakte opmerking.

In het interview komen ook Crosby’s minachting voor politici en het politieke syteem uitgebreid aan de orde, hoewel hij desondanks in dat systeem gelooft.

Crosby gelooft trouwens nog altijd in de kracht van muziek bij het overbrengen van ideeën, juist in de tijd van het internet en de sociale media.

Ook komen onder meer het  schrijfproces en de samenwerking met zijn zoon James Raymond op Croz aan de orde: Crosby schreef veel van de songs met hem, terwijl Raymond ook vaak de instrumenten speelde en koortjes zong:http://live.huffingtonpost.com/r/segment/rock-and-roll-hall-of-famer-david-crosby-interview-/557f1e2502a7602d000000e3