Over de Rolling Stones komt er een grote expositie, die met een mengsel van zelfspot en grootheidswaanzin ‘Exhibitionism’ is gedoopt.

Die tentoonstelling zal de hele carrière van de band beslaan en zal te zien zijn in de Saatchi Gallery in Londen en zal meer dan vijfhonderd voorwerpen omvatten.

Die zijn afkomstig uit de persoonlijke archieven van de bandleden: kostuums, instrumenten, brieven, zeldzame geluidsopnamen en niet eerder vertoonde beelden van de groep.

Exhibitionism wordt geopend in april 2016 en zal twee verdiepingen beslaan. Geruchten willen dat de tentoonstelling tien keer zo groot wordt als de rondreizende expositie David Bowie is.

Exhibitionism zal trouwens gedurende een periode van vier jaar ook in andere wereldsteden te zien zijn. In ieder geval zijn dat in New York, Los Angeles en Tokio.

Of de tentoonstelling over de Rolling Stones net als die over David Bowie naar Nederland zal komen, is vooralsnog de vraag:

www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/the-rolling-stones-announce-biggest-ever-touring-rock-exhibition-with-saatchi-gallery-10356893.html