Hoewel Little Feat al in geen zes jaar meer een cd met nieuw werk heeft uitgebracht, maakt de band komende zomer een Europese tournee.

De legendarische band uit de jaren zeventig, waarvan de vaste kern in 1988 weer bijeenkwam en bijeenbleef, speelt van 12 tot en met 29 augustus in Engeland, Schotland, België, Nederland, Denemarken, Duitsland en Zwitserland.

Sinds Little Feat zangeres Shawn Murphy ontsloeg, bestaat de groep weer uit zes man, van wie vijf oorspronkelijke leden: toetsenist Bill Payne, gitarist Paul Barrére, percussionist Sam Clayton, bassist Kenney Gradney en Drummer Richie Hayward.

Gitarist en incidenteel tropettist Fred Tatckett pas sinds 1988 (…..) bij de band, al speelde hij daarvoor ook al in sommige nummers mee.

Dat drummer Richie Hayward meekomt is onwaarschijnlijk: hij wordt vanwege ziekte al een tijd vervangen door Gabe Ford, die daarvoor tweeënhalf jaar zijn drumtechnicus was tijdens de vele tournees van de band.

Een lange biografie van de neef van gitarist Robben Ford is te vinden op www.littlefeat.net .

Of Little Feat tijdens de Europese shows weer vrijwel alleen songs zal spelen uit het tijdperk tot 1979 met voorman Lowell George of ook een selectie van de vele goede nummer sinds 1988 is de vraag.

Uit de setlists door de jaren heen blijkt dat de band in Europa vaak kiest voor songs uit hun eerste twee bezettingen, zichzelf zo ten onrechte reducerend tot hun eigen jukebox, zij het een met een repertoire van een hoog niveau.

Speeldata in België en Nederland zijn:

donderdag 19 augustus Openluchttheater Rivierenhof, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne

vrijdag 20 augustus                   Paradiso, Amsterdam