Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Don Henley: Donald Trump op de korrel

september 23rd, 2015 at 10:31

Don Henley had in ieder geval een groot publiek voor zijn kritiek op Donald Trump, een van de conservatieve presidentskandidaten voor 2016 en verreweg de populairste van hen.

Hij trad op in de Stephen Colbert Show en paste voor zijn optreden de tekst aan van zijn nieuwe song Too much pride van zijn juist uitgekomen album Cass County.

Daarin leverde hij namelijk gepeperd commentaar op de man die zegt alle problemen op geheel eigen wijze op te zullen lossen.

Zo zong hij: ‘You don’t have to be right, Donald, all the time. You can’t go on with all these axes to grind. So why don’t you lighten up and let it ride. Too much pride,’ en: ‘Now listen Mr. Trump, empires rise, and empires fall, you stick around here long enough you’ll see it all. Now it looks like it’s gone nationwide, too much pride.’

Van Henley was al wél bekend, dat hij als een leeuw waakt over de rechten van zijn solowerk én van dat van Eagles. Hij deinst er daarbij niet voor terug te dreigen met juridische stappen als iemand zonder toestemming gebruik maakt van een song.

Zo pakte hij in 2009 de inmiddels geheel vergeten republikeinse politicus Charles DeVore aan, die Henley’s All she wants to do is dance en The boys of summer had gebruikt zonder zijn toestemming. Ook pakte hij de Duluth Trading Company aan. Dat bedrijf prees overhemden aan met een aanbeveling waarin Henley’s naam voorkwam en de songtitel is Take it easy…

Comments zijn gesloten.