Don Henley mag uiteraard overal zijn nieuwe album Cass county promoten. Hij heeft echter uiteraard ook al een heel mooie toekomst achter zich en dus gaat het vraaggesprek met The Guardian vooral over zijn rol in Eagles en zijn kijk op het conflict met gitarist Don Felder, die letterlijk en figuurlijk een boekje opendeed over die band na zijn ontslag in 2001 en de rechtszaak die eruit voortvloeide.

Henley slaat Felder figuurlijk om de oren, maar herhaalt tussendoor in duidelijke bewoordingen zijn mening over Kanye West en Frank Ocean. Over hen oordeelde hij eerder al vernietigend, nadat Ocean in 2014 Hotel California samplede zonder toestemming en Henley vervolgens dreigde naar de rechter te stappen. Hij noemde Ocean bij die gelegenheid ‘egoïstisch’.

Nu zegt Henley dat hij niet dacht dat Ocean ‘cool’ was, maar een ‘talentloze, slappe lul’. Dat vindt hij dat nu nog, voegt hij eraan toe.

Over Kanye West zegt Henley in The Guardian, dat hij hem ook niet mag: ‘Hij zal geen presient worden. Hij is of ongelooflijk arrogant of ongelooflijk onzeker, of een combinatie van die twee.’:

http://www.theguardian.com/music/2015/oct/01/don-henley-theres-no-partying-no-alcohol-its-like-a-morgue-backstage