Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Over yonder – Jac Hustinx & the Southern Aces

november 25th, 2015 at 11:11

Schaduwster.

Jac Hustinx’ eerste soloalbum is het resultaat van alweer een lang verblijf in Austin, zijn tweede thuis. De twaalf songs ademen dan ook uitbundig het muzikale klimaat van die stad.
De zanger-gitarist en de zijnen pakken vanaf de eerste maat even spontaan als intens uit: zanger en co-componist Malford Milligan keert zich binnenstebuiten in het voor beiden autobiografische Life will humble you, terwijl Hustinx koortjes zingt en de even dienende als bepalende akoestische gitaar speelt. In het ook door hen geschreven, huiveringwekkende Crawlin’up to the surface contrasteren Milligans rauwe vocalen mooi met Hustinx’ lichtere, maar niet minder emotionele stem. De twee worden opgezweept door de extatische gospelzang van Sheree Smith en Glenda Dotson én de dreigend solerende Richard van Bergen.
Die andere Shiner Twin speelt mee op vier tracks, maar de opnamen voor het vierde album van Nederlands beste rootsband stagneerden en Hustinx maakte die af met Nederlandse én Amerikaanse vrienden.
Naast Milligan geeft Hustinx ook gitarist/co-componist Harry Bodine de ruimte voor zijn lange noten. Ook twee leden van Hustinx’ favoriete band, the Subdudes, doen mee. Toetsenist John Magnie en drummer Steve Amadee spelen samen met bassist Mike Roeder in drie songs, maar in andere doen dat de minstens even goede Roel Spanjers, Jody van Ooijen, Nicky Hustinx en Roelof Klijn.
Hustinx combineert zo soul, rootsrock, rock ’n roll, texmex en countrysoul op een organisch ademend americana-album. Daarop bewijst hij juist opnieuw zijn buitengewone klasse door een van de bandleden te zijn.

****

Comments zijn gesloten.