Keith Richards geeft om de haverklap te kennen, dat hij graag een nieuw album met de Rolling Stones wil opnemen en gebruikt vaak de pers om die wens te uiten.

Het is onduidelijk of dat helpt, al zei Ron Lane nog vrij recent, dat er een kans was dat de Stones in december enkele keren samen de studio in zouden duiken.

Of de twee daarvoor nog tijd vrij moeten houden, is de vraag na alweer een interview met Keith Richards.

In een vraaggesprek met website GQ zegt hij namelijk dat het ego van Mick Jagger de enige reden was voor diens solowerk. Die had namelijk niets te vertellen, terwijl Richards zelf soloplaten maakte juist doordat Jagger niet met hun band samenwerkte. Richards deed dat naar eigen zeggen om samen te werken met goede muzikanten en van hen te leren.

Richards deed in zijn autobiografie Life ook al krasse uitspraken over Jagger en destijds was een knetterende ruzie het gevolg…..

Overigens is het de vraag, waarop Richards zijn oordeel baseert: hij zegt Jaggers soloalbums nooit te hebben beluisterd, al is daar alle reden voor.

Ook het andere deel van het interview is onthullend, want daarin heeft Richars het over de opvoeding van met name zijn zoon Marlon, die groot werd in de tijd dat Richards zwaar verslaafd was.

In Life bleek al, dat Richards nog steeds niet inziet wat hij die destijds aandeed en ook nu heeft hij dat niet door:

http://www.gq.com/story/keith-richards-new-album-mick-jagger-interview