De wonderen zijn de wereld nog niet uit, in ieder geval de popwereld niet.

Op 25 maart treden de Rolling Stones namelijk op in de Cubaanse hoofdstad Havana en dat doen ze heel socialistisch nog gratis ook.

Dat laatste is zo mogelijk nog wonderbaarlijker dan het eerste, want de Stones hebben de laatste decennia hun financiële belangen altijd heel goed in de gaten gehouden. Nu zijn ze weliswaar op tournee door Zuid-Amerika, dus de afstand kan het niet zijn, maar ook voor maar een enkel optreden strijken ze normaal gesproken een miljoenenrecette op.

De krant van het Cubaanse regime, Granma, noemt het optreden van de krasse rockers ‘historisch’. De gebeurtenis zou immers de deur openen voor concerten van andere popbands.

Dat is inderdaad een hele verandering, want tot kort geleden was westerse popmuziek in de ban en werden fans ervan vervolgd.

Dat het concert drie dagen na het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama plaatsvindt, zal geen toeval zijn.

Misschien financiert de Amerikaanse regime het concert van de Stones in het stadion Ciudad Deportiva de la Havana wel als een soort charmeoffensief, want ‘there’s no such thing as a free lunch’…….

Omdat het hier gaat om een openluchtconcert, wordt het ongetwijfeld een waar volksfeest.

De Stones putten zich op hun website uit in bewoordingen die je toch echt alleen als ‘superlatieven’ kunt betitelen. Ze vergeten daarbij uiteraard niet en passant hun eigen grootheid te benadrukken:

http://www.rollingstones.com/2016/03/01/the-rolling-stones-announce-free-concert-in-cuba/