De Amerikaanse singer-songwriter Richard Shindell is zo’n goedbewaard geheim, dat bijna niemand hem kent.

Wij hebben ook maar een fragmentarisch beeld, maar zijn bijvoorbeeld diep onder de indruk van zijn ‘13 songs you may or may not have heard before’ uit 2011.

Dat is een soort alternatief verzamelalbum, want Shindell nam daarvoor een aantal van zijn songs opnieuw op met onder anderen Victor Krauss en Larry Campbell in open gespeelde versies die zijn indringende teksten sfeervol ondersteunen.

Op 9 september komt zijn album ‘Careless’ uit en ter gelegenheid daarvan gaat Shindell op tournee door Engeland en Nederland, hoewel hij er ook een Duits optreden aan vastknoopt.

Als je een reden zoekt om naar een van die optredens te gaan, is het goed te weten dat popmagazine Heaven alvast twee van de elf nieuwe songs online heeft gezet: het titelnummer met een huiveringwekkend zoekende, jazzy trompet en het even sterke Satellites, waarin Shindell’s opnieuw emotionele zang wordt ondersteund door al even evocatieve gitaren:

http://www.popmagazineheaven.nl/exclusief-careless-van-richard-shindell

Via Continental Records services is het titelnummer ook te beluisteren, maar het tweede nummer is daar het rootsy swingende ‘Stray cow blues’:

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/richard-shindell-careless-2-track-preview

zaterdag 3 september In The Woods, Lage Vuursche
maandag 5 september Meneer Frits, Eindhoven
dinsdag 6 september Blue Room Sessions, Den Bosch
woensdag 7 september Q-Bus, Leiden
donderdag 8 september Sociëteit Engels, Den Haag
vrijdag 9 september Muziekpodium, Bakkeveen.