Niet alleeen Monkees Peter Dolenz en Pete Tork hebben moeite met afscheid nemen van hun rol als de vroege Amerikaanse Beatles, Michael Nesmith heeft dat blijkbaar ook.

Die drie gingen na de dood van Monkees-zanger David Jones al enkele keren met elkaar op tournee, maar Nesmith knoopte er sindsdien nog een enkel incidenteel optreden met de andere twee aan vast.

Deze keer is een reden al gauw gevonden: Dolez en Tork zijn bezig aan hun 50th anniversary tour en Nesmith vindt dat de perfecte gelegenheid om tijdens een optreden in Los Angeles definitief afscheid te nemen van zijn rol als ondeugende jongeman.

Die show valt namelijk ongeveer samen met het uitzenden van het tv-programma waarop hun faam gebaseerd was. Waarom hij dan al twee keer eerder met de anderen te zien was tijdens optredens van deze tournee, blijft de vraag, net als waarom dat een keer per Skype was:

https://www.facebook.com/michaelnesmith

Dolenz en Tork hebben geen moeite met blijvend afscheid nemen, want die gaan ook volgens jaar nog op tournee, dan naar Australië en Nieuw Zeeland.

Nesmith besteedt de tijd liever aan soloprojecten, wat hij was vanaf het uiteengaan van the Monkees al de meest serieuze muzikant….