Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Nieuw verzamelalbum Gretchen Peters

september 1st, 2016 at 10:25

Dat singer-songwriter Gretchen Peters tot de beste in haar genre hoort, zal niemand ontkennen die Hello Cruel World en Blackbirds kent.

Die twee albums vestigden haar naam definitief, hoewel ze haar sporen ook daarvoor allang verdiend had, eerst met composities voor anderen, later met haar eigen platen, hoewel we daarbij voor het gemak haar overgeproduceerde debuut The Secret of Life maar overslaan.

Recent is weer een verzamelaar van haar songs uitgekomen. The Essential Gretchen Peters bevat in totaal 27 nummers, waarvan er in ieder geval negen niet eerder uitkwamen.

Het totaal schept een mooi beeld van Peters, waarbij opvalt hoe ze zich door de jaren heen aan de panklare wetten van een veronderstelde hit heeft ontworsteld. Dat valt hier des te meer op, doordat de songs chronologisch zijn gerangschikt.

Tegelijk zal het voor haar fans tandenknarsen zijn: waarom staan Love and Texaco, Eddie’s First wife en Waiting for Amelia van haar naamloze tweede er niet op, Imogene en If Heaven van Halycon of This Town en Breakfast at our House van Burnt toast and Offerings?

Overigens kan iedereen voor zichzelf uitmaken of er iets mist op deze compilatie, want die is in zijn geheel te streamen van Peters’ website:

www.gretchenpeters.com/music/the-essential-gretchen-peters

Comments zijn gesloten.