Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag wordt de  overleden, flamboyante Queen-zanger Freddie op minstens twee manieren geëerd: het huis waar hij woonde toen hij gitarist Brian May en bassist Roger Taylor ontmoette, tot nationaal Brits erfgoed verheven.

De woning ligt in de Londense wijk Feltham en krijgt  de gebruikelijke blauwe plaquette.

Ook wordt naar Mercury een astroïde vernoemd, net als eerder al naar gitarist en astronoom May. Dat is een hele verbetering, want de planeet Mercurius bestond tenslotte al voordat Freddie aan het firmament verscheen.

De astroïde bevindt zich ergens in de atmosfeer van Mars en Jupiter en had tot nu toe de weinige poëtische benaming astroïde 17473. Die werd ontdekt in november 1991, niet toevallig de maand van het jaar waarin Mercury overleed.

De astroïde heeft een doorsnede van ongeveer 3,5 kilometer, beschrijft een elliptische baan om de zon en komt nooit dichterbij dan 350 miljoen kilometer bij de aarde, dus dat wordt turen….

https://www.theguardian.com/music/2016/sep/05/rock-star-asteroid-named-after-freddie-mercury-to-celebrate-singers-70th-birthday-queen

Eerdere berichten over Freddie Mercury vind je in de categorie Nieuws.