Het liefst draaien we elke week ook gospel en dan vooral songs van een kleine groep getekende mannen.

Tot onze favorieten horen de Space Spiritual Singers, een obscuur kwartet dat in de jaren zestig twee songs opnam, al is alleen Jesus will Fix It een onbetwiste klassieker.

Hoewel we veel gospel hebben, staat op onze nummer een echter zonder twijfel de Blind Boys of Alabama, de groep die eind jaren dertig van de vorige eeuw werd opgericht en na 75 jaar nog altijd een origineel lid bevat.

Jimmy Carter heeft minstens zo’n emotionele stem als Clarence Fountain, de vorige leadzanger van de groep en de nieuwere leden zijn weliswaar niet allemaal even bejaard, maar beschikken wel over de rauwe stemmen die bij veel leed en levenservaring passen.

Zij werden herontdekt na de release van het album Spirit of the Century in 2001 en werden daarna regelmatig gevraagd voor  de achtergrondzang bij allerlei pop- en rootsacts.

Daarvan zetten wij er vanavond vijf op een rijtje: natuurlijk is Peter Gabriel daarbij, de man op wiens label Spirit of the Century uitkwam, maar ook Ben Harper, die een studio- en een live-album met de groep maakte in een vrijwel perfecte wisselwerking.

Ook soulzanger Solomon Burke, Ruthie Foster en singer-songwriter Clarence Bucaro nodigden de Blind Boys uit en daarvan getuigen wij graag……..