Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Nederlandse muziekomzet flink gestegen

september 14th, 2016 at 8:45

De muziekomzet is in de eerste zes maanden van dit jaar behoorlijk gestegen vergeleken met het eerste halfjaar van 2015, zo heeft NVPI Audio bekendgemaakt.

De markt vertoont namelijk een groei van 23,2 procent en groeide 58,7 miljoen naar 72,3 miljoen, al komt die bijna geheel tot stand door de toename van streaming: de 52 procent toename in dat genre komt voor het grootste gedeelte door het groeiend aantal abonnementsdiensten.

Downloads verloren opnieuw terrein vergeleken met een jaar geleden: het marktaandeel daarvan zakte van 5,1 miljoen euro naar 4,5 miljoen: een daling van 13,2 procent.

De digitale markt groeide met dertien miljoen euro van 31,5 miljoen naar 44,5 miljoen. Dat is een stijging van zo’n 41 procent en daardoor komt het marktaandeel van de digitale muziek op bijna tweederde van het totaal met 61,5 procent.

Aan de andere kant van het spectrum stijgt ook de populariteit van vinyl, waardoor de totale fysieke markt ook groeide, al was dan met een schamele 2,4 procent van 27,2 miljoen naar 27,8 miljoen euro. Dat zal echter in deze jaren van crisis als een welkom teken worden gezien.

NVPI Audio denkt, dat de groei in het tweede halfjaar zal doorzetten. Die ontwikkeling moet dan komen van releases waarvan veel wordt verwacht, maar waarbij wij niets van onze gading vinden…

Comments zijn gesloten.