Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Engelse vinylverkoop groter dan downloads

december 7th, 2016 at 9:53

In het Verenigd Koninkrijk heeft de verkoop van vinyl die van downloads ingehaald. Dat is voor de eerste keer gebeurd in de week van maandag 28 november j.l.

In die week werd 2,4 miljoen pond (2,8 miljoen euro) besteed aan vinyl en 2,1 miljoen pond (2,5 miljoen euro) aan downloads. Dat is een heel verschil met precies een jaar geleden toen 1,2 miljoen pond (1,4 miljoen euro) aan vinyl werd besteed en voor 4,4 miljoen pond (5,2 miljoen euro) aan downloads werd gekocht.

De English Retailers Associaten verklaart de stijging door Black Friday, de dag waarop de lp centraal staat in onafhankelijke muziekwinkels, de kerstverkopen en het feit dat er steeds verkoopunten zijn voor lp’s, waaronder supermarkten als Tesco en Sainsbury’s:

http://thevinylfactory.com/news/vinyl-sales-exceed-digital-downloads-uk/

Comments zijn gesloten.