Paul McCartney’s Flowers in the dirt komt opnieuw uit op 24 maart van het volgende jaar.

Misschien komt die aankondiging zo vroeg om ons in staat te stellen te gaan sparen, want uiteraard verschijnt dat album in veel verschillende versies: als dubbel-lp, dubbel-cd en een Deluxe Edition Box Set, compleet met een code voor een download ervan.

Bij die laatste versie zit ook een boekje van 32 pagina’s met de handgeschreven teksten en aantekeningen van McCartney, de catalogus voor de foto-expositie onder dezelfde naam van Linda McCartney, een boek van 64 pagina’s met foto’s van de muziekvideo’s een een van 112 bladzijden met uitgebreide interview met PaulMcCartney, Linda, Elvis Costello en anderen. Costello schreef namelijk mee aan een aantal van de songs op het album.

Uiteraard werden de dertien oorspronkelijke nummers opnieuw gemasterd, natuurlijk in de Abbey Road-studio’s, maar de Deluxe Edition bevat achttien bonustracks, waaronder niet eerder uitgebrachte demo’s van McCartney en Costello samen.

Bij de digitale download zitten dan nog weer drie demo’s afkomstig van cassettes: I don’t want to confess, Shallow grave en Mistress and maid.

Alsof dat allemaal niet genoeg is, zit er bij de Deluxe edition ook nog een dvd met alle muziek video’van het album, drie korte films met niet eerder uitgebracht archiefmateriaal over het ontstaan van het album en de documentaire Put it there, waarop materiaal staat dat werd gefilmd tijdens de opnamen en tijdens de optredens van McCartney’s wereldtournee uit 1989.

Ook kopers van de dubbel-cd komen overigens aan hun trekken: behalve de oorspronkelijke cd bevat d edubbelaar de demo’s van McCartney en Costello samen.

De dubbel-lp heeft dan weer de download als extraatje, maar ook die demo’s. Geheel in stijl bevat de oorspronkelijke lp niet Où est le soleil?, maar fans hoeven niets te missen, want de download heeft die weer wel.