Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Bruce Springsteen: twijfels aan Trump

januari 4th, 2017 at 10:44

Bruce Springsteen heeft zich in een interview bezorgd afgevraagd of Donald Trump wel competent genoeg is om de VS de komende vier jaar te leiden.

Hij zegt daarin onder meer, dat hij wel eens eerder walging heeft gevoeld, maar niet de angst die hij nu heeft. Hij heeft het daarbij niet over Trump’s ideologie, maar over zijn bekwaamheid.

Ook is Springsteen er bezorgd over dat als de geesten van vooringenomenheid, racisme en intolerantie uit de fles zijn, die daarin niet zo makkelijk teruggaan, als ze dat al doen.

mensen voelen zich daardoor gerechtigd dingeh te zeggen en zich te gedragen op een manier die daarvoor als on-Amerikaans werd beschouwd én dat ook inderdaad zijn.

Springsteen zegt dat Trump daarop een beroep doet en er bang voor te zijn dat dergelijk gedrag gewoon zal worden in de Amerikaanse samenleving, waardoor het land onherkenbaar zal veranderen en de burgers van elkaar zullen vervreemden.

Toch houdt Springsteen vertrouwen: ‘Amerika is tenslotte Amerika’, zegt hij. ‘Ik geloof in de idealen en ik ga mijn best doen mij kleine rol in het voortbestaan van die dingen te spelen.’

Comments zijn gesloten.