Het is een bijzondere paradox, maar toch: er is geen uitzending van Kippenvel op dinsdag 28 februari.

Het is de dinsdag van carnaval en in plaats van twee uur zou Kippenvel morgenavond maar een uur duren.

Dat heeft niets met carnaval te maken, maar met de inhaalwedstrijd tussen voetbalvereniging Quick Boys en Odin ’59, die vanaf acht uur zou worden uitgezonden.

Die twee clubs zouden om acht uur aftrappen, zodat er een uur Kippenvel verloren zou gaan, maar er zou desondanks tijd zijn om aandacht te besteden aan het enige carnaval waar wij wél naartoe zouden willen: Mardi gras in New Orleans. En dat ondanks het incident waarbij een auto inreed op feestvierende second-liners…..

Dat gevoel wordt veroorzaakt door superieur swingende feestmuziek uit de Crescent City, waarmee wij dan toch in ieder geval makkelijk een uur konden vullen.

Quick Boys – Odin ‘59 begint door een beslissing van de KNVB echter pas om 20:15 uur en dat betekent dat die wedstrijd niet eerder afgelopen is dan dik na tienen, want vooral in het amateurvoetbal duren wedstrijden nog wel eens veel langer dan de reguliere speeltijd…..

Voor het vullen van een willekeurig aantal restminuten voelen wij echter helemaal niets, want we willen in ieder geval een soort samenhangend geheel laten horen: ook Kippenvel heeft een spanningsboog.

We verbijten dus onze teleurstelling zo goed we kunnen en laten de computer in die resttijd op je los. Misschien zetten we zelfs wel een muziekje op, maar dan alleen voor onszelf.

We weten in ieder geval zeker, dat je Kippenvel volgende week opeens weer erg waardeert, als je in de armen van de muziekcomputer verstrikt raakt…..

Tot volgende week, tot Kippenvel!