Ter gelegenheid van het feit dat Sgt. Pepper’s lonely hearts club band van the Beatles vijftig jaar geleden uitkwam, wordt op 26 mei a.s. een jubileumeditie uitgebracht met allerlei extra’s.

Of dat iets toevoegt?

Het persbericht rept van 34 niet eerder uitgebrachte opnamen, terwijl het album ook opnieuw werd gemixt door Giles Martin (inderdaad de zoon van….) en technicus Sam Okell.

De Deluxe versie is een dubbel-cd/download met het originele, opnieuw gemixte album en achttien complete, niet eerder uitgebrachte versies van songs van het album

Ook is er een nieuwe stereomix en een niet eerder uitgebrachte instrumentale versie van ‘Penny Lane’ en de stereomix van ‘Strawberry Fields forever’ en twee eerder niet uitgebrsachte versies van dat nummer.

De Deluxe vinyl-versie is een 180-grams dubbel-lp met uiteraard de nieuwe mix van het album op de eerste plaat en dertien complete, nier eerder uitgebrachte versies van de songs.

De Super Deluxe-versie is een box met zes (?!) cd’s waarin wij de weg helemaal kwijtraken, maar gelukkig is de inhoud overal op het internet te vinden:

https://www.thebeatlesonline.co.uk/thebeatles/Sgt-Pepper-s-Lonely-Hearts-Club-Band-Anniversary/