Van Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr zijn binnenkort weer allerlei kledingstukken te koop bij Heritage Auctions.

Het gaat om een gebreide trui met korte mouwen met Wings- logo die McCartney droeg tijdens een Britse tournee met Wings in 1973, een colbertje van Harrison en een broek van Starr. De trui werd ontworpen door een echtpaar dat onder de kreupele naam The Ritva man opereerde en ook kleding ontwierp voor de Rolling Stones en Simon & Garfunkel.

Misschien daardoor is het minimumbod gesteld op 8000 dollar (zo’n 6900 euro).

De broek en trui komen uit dezelfde lijn van D.A. Millings. Het zijn onderdelen van de pakken die de Beatles droegen tijdens het tweede Amerikaanse tournee in 1965.

In Harrison’s colbert zit een label waarop ‘George Beatle’ staat en op de rechterzak van Starr’s broek staat ‘Ringo’. Bovendien geeft het op zijn minst te denken, dat de binnenkant van Starr’s gulp is opgesierd met het word ‘lightning’.

Voor deze twee kledingstukken is het openingsbod gesteld op 50.000 dollar (net iets meer dan 43.000 euro).

Ook dat nodigt on niet speciaal uit een bod te doen.

Verder worden nog zeldzame platen geveild: de eerste Amerikaanse single met als bandnaam Beattles en een exemplaar van de Liverpoolse krant Mersey Beat waarin de Beatles worden uitgeroepen tot beste groep van 1962.