Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

debuut Jay Roon & the Loose ends, oftewel Jeroen Mesker, voorman Maison du Malheur

december 6th, 2017 at 9:48

Op 23 februari 2018 verschijnt Home to many a creature, hetdebuutalbum van Jay-Roon & The Loose Ends.

Dat is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur.

Hij vond het namelijk na zes jaar toeren en drie steeds beter wordende studioalbums blijkbaar een goed moment ‘om die eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken’ , zoals het persbericht zegt.

Jeroen trok naar New Orleans en verbleef een paar weken in de  Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Hij onderging de muzikale straatcultuur van de stad en zag  lokale artiesten zoals Walter ‘Wolfman’ Washington, Leyla McCalla en King James & The Special Men optreden.

Beïnvloed door de traditionele rhythm ‘n’ blues en aangewakkerd door de exotische hartslag van ‘The Big Easy’ nam Mesker in een verbouwde cementfabriek in de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën de demo’s van zijn nieuwe album op.

Niet veel later voormde hij The loose Ends met drummer Mischa Porte, contrabassist  Donné La Fontaine en gitarist Sander Borst.

Same met hen en een allerlei gastmuzikanten nam hij ‘een sfeervolle, swingende, soms zelfs intieme rootsplaat’ op.

Wat dat allemaal oplevert, blijkt pas op 23 februari 2018, maar als je daarop niet kunt wachten, kun je naar Jay Roon & the Loose Ends gaan kijken. Mesker toert inmiddels met drummer Fabio Galeazzi en gitarist Alan McLachlan de komende maanden door Nederland.

https://www.facebook.com/Jay-Roon-the-Loose-Ends-437388189946487

Comments zijn gesloten.