De recent gemaakte documentaire ‘Sir Doug and the Genuine Texas Cosmic Groove’ is slechts enkele malen te zien geweest in een aantal bioscopen in Texas, en zal op dinsdag 6 februari eenmalig te zien zijn in Nederland.

Die gebeurtenis vindt plaats in de bovenzaal van De Rozenknop in Eindhoven.

Doug Sahm is een icoon en waarschijnlijk de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende exponent van de veelzijdige muziekscene in Texas.

Naast het feit dat hij een imposante solocarrière had, kennen we hem óók als spil van het Sir Douglas Quintet (‘Mendocino’) en van de Texas Tornados, waarin hij samenspeelde met twee andere iconen: Freddy Fender en Augie Meyers.

De ruim veertigjarige, turbulente carrière van de man met een wild leven is perfect gedocumenteerd in deze schitterende film, die doorspekt is met veel prachtig oud, verloren gewaand beeldmateriaal.

Daarbij komt ook de tijd dat hij in Scandinavië woonde en daar zeer succesvol was, uitgebreid aan bod.

‘Sir Doug and the genuine Texas Cosmic Groove’ is daarmee een essentiële film voor elke zichzelf serieus nemende muziekliefhebber:

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=o4kpXZ6i9cE

info: https://www.facebook.com/events/568082106875792/

Deze filmvoorstelling komt tot stand met veel dank aan de Eindhovense muzikant Jack Hustinx.

Geheel in stijl zullen er die avond in het restaurant van De Rozenknop diverse texmex-gerechten geserveerd worden. Voor dat diner is reserveren gewenst: info@rozenknopje.nl

De Rozenknop

Hoogstraat 59

5615 PA Eindhoven

040-2447682

 

datum: dinsdag 6 februari 2018

zaal open: 20.00 uur

aanvang film: 20.30 uur

De toegang is gratis.