In het eerste nummer van zijn on-line-nieuwsbrief, the Neil Young Archives Times-Contrarian, heeft Young aangekondigd, dat hij binnenkort twee live-albums zal vrijgeven.

Het eerste is Alchemy, een live-album plus dvd met Crazy Horse met daarop een concert uit de wereldtournee van 2012 en 2013.

In zijn commentaar schrijft Young, dat dat concert hem doet denken aan het beste van ‘Live rust’ (1979) en ‘Weld’ (1991), toevallig niet twee van onze favorieten.

Het andere is een concert uit een korte serie optredens in de Roxy in Los Angeles kort na het uitkomen van Tonight’s the night in 1973.

Daar speelden Young en zijn begeleiders van dat moment (drummer Ralph Molina, bassist Billy Talbot, gitarist Nils Lofgren en steelgitarist Ben Keith) de negen tijdens die nachtelijke sessies opgenomen songs twee keer per avond. Young doopte zijn band The Santa Monica Flyers, doordat ze ’s morgens altijd over de Santa Monica Boulevard naar hun hotel reden om overdag te slapen na lange nachten met veel tequila.

Volgens Young hadden ze tijdens die concerten een geweldige tijd, doordat ze de songs goed kenden na ze een maand gespeeld te hebben.

‘Borrowed tune’, ‘Come on baby’s let’s go downtown’, ‘Lookout Joe’ zul je dus vergeefs zoeken, want die nummers voegde Young later toe aan de andere om een lp van normale lengte te krijgen.

Dat concert zou ergens in maart uitkomen, maar binnenkort is al een song te horen via www.neilyoungarchives.com