In een kort interview met singer-songwriter en überhippie David Crosby komen nog heel wat onderwerpen kort aan de orde.

Daarbij komt onvermijdelijk natuurlijk ook een eventuele reünie van Crosby, Stills, Nash & Young ter sprake. Hoewel deze supergroep de immense belofte alleen waarmaakte op Déja Vu en 4 Way Street en daarna dus meer inspiratieloos en slecht werk afscheidde dan goede albums, hebben veel mensen heimwee naar hun eigen verwachtingen van toen.

Crosby blijkt daarover een onverbeterlijk optimist, want hij zegt die niet uit te sluiten.

Hij legt uit dat ze al een tijdje niet meer met elkaar kunnen opschieten en dat ze alle drie boos op hem zijn.

Van Neil Young en Graham Nash kunnen we ons dat voorstellen: toen Young scheidde van zijn vrouw Pegi en amoureus verwikkeld raakte met Darryl Hannah, noemde Crosby de laatste heel vindingrijk allitererend een ‘purely poisonous predator’. Verder schijnt Crosby Nash de laatste jaren ‘heel verschrikkelijk’ behandeld te hebben. Ook zouden de twee volgens Nash op het podium hebben gevochten en Crosby zou Nash bovendien ook een tijd geleden ‘steeds maar’ ‘gemene e-mails’ hebben gestuurd.

Een stuk onduidelijker is overigens, waarom Stephen Stills boos op Crosby zou zijn.

Daarmee lijken de kansen op een reünie dus wel definitief verkeken, maar nee: Crosby zegt dat die wel degelijk mogelijk is, want zij mogen Donald Trump namelijk nog veel minder. Alle vier hebben ze een grote hekel aan hem, want Trump is ‘een verwend kind dat zijn werk niet kan doen’. Dus is een reünie mogelijk: ‘We mogen elkaar niet, maar we mogen Trump nog een heel stuk minder.’

Toch is er ook concreet nieuws: Crosby zegt, dat hij de tijd die hij nog over heeft, moet besteden aan het maken van de beste muziek waartoe hij in staat is. Dat noemt hij de bijdrage die hij kan leveren: ‘Muziek helpt: het maakt dingen beter. Net als oorlog iedereen naar beneden haalt en het slechtste in mensen naar boven brengt, brengt muziek het beste naar boven.’

Inmiddels is Crosby dan ook alweer bezig met het schrijven van nieuwe songs voor een album, nadat hij in vier jaar tijd al drie albums uitbracht:

www.billboard.com/articles/columns/rock/8098035/david-crosby-trump-new-songs-csny-reunion