Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Details soundtrack Darryl Hannah’s en Neil Young’s “Paradox’

maart 13th, 2018 at 10:39

Over de door Darryl Hannah geregisseerde speelfilm ‘Paradox’ was voor de première al veel bekend en eerlijk gezegd gaf dat weinig vertrouwen in een onvoorwaardelijk avondje kijkplezier, ook niet door de aanwezigheid van Willie Nelson, Promise of the Real en Neil Young.

Of de soundtrack beter wordt is nog maar de vraag, al drukt Young daarop wel een zwaar stempel. Hij is daarop namelijk te horen met zijn begeleiders Promise of the Real, met een groot orkest, solo op elektrische gitaar en in met een ritmesectie bestaande uit drummer Jim Keltner en bassist Paul Bushnell. De eerste behoeft geen enkele introductie, de tweede baste onder meer op Young’s ‘Peace trail’.

Verder doet Joe Yankee mee, maar Young heeft dat pseudoniem al eerder gebruikt bij gastoptredens bij anderen. Ook is country outlaw en mekkeraar Willie Nelson te horen, maar gelukkig als verteller en alleen in het openingsnummer, dus dat valt dan in ieder geval weer mee. Ook schreef Nelson nog ‘Angel flying too close to the ground’.

De titels uit de tracklist bekijkend, concluderen we dat daar een aantal van die voor een film misschien nog dienstige geluidsfragmenten tussen zitten die zonder beeld vermoedelijk niet overeind blijven: vijf keer de title ‘Paradox passage’ doet het ergste vermoeden.

Verder duikt ‘Pocanontas’ op, maar of dat de Neil Young-klassieker is, weten we nog niet, net zo min als we weten of Young Peter Gabriel’s ‘Diggin’ in the dirt’ en The Turtles’ ‘Happy together’ heeft gecoverd:

1. Many moons ago in the future
2. Show me
3. Paradox passage 1
4. Hey
5. Paradox passage 2
6. Diggin’ in the dirt – refrein
7. Paradox passage 3
8. Peace trail
9. Pocahontas
10. Cowgirl jam
11. Angel flying too close to the ground
12. Paradox passage 4
13. Diggin’ in the dirt
14. Paradox Passage 5
15. Running to the Silver Eagle
16. Baby what you want me to do?
17. Paradox passage 6
18. Offerings
19. How long?
20. Happy together
21. Tumbleweed

 

Eerdere berichten over ‘Paradox’ vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.