Toegegeven, de woordspelige titel hierboven is wel erg flauw, maar dat is het nieuwe nummer van Ilse DeLange eerlijk gezegd ook: een monotone, zwaar door de elektronica bepaalde, even jachtige als vluchtige beat met daaromheen fladderende toetsen en gitaren en een vakkundig kraaiende DeLange in het midden.

Dit niemendalletje is het product van schrijfsessie in Nashville met Tofer Brown en Catt Grafitt, zo zegt het persbericht. Beiden zijn in dienst van een van die talloze schrijffabriekjes: Razor and Tie.

‘Cat Grafitt’ is verkeerd gespeld, want als je pakt opzoekt, krijg je alleen hits voor kattengrafitti, maar Cat Gravitt is een songwriter die heeft meegeschreven aan nummers van Kelly Clarkson, Boyzone en Adam Lambert. Dat alleen lijkt ons al geen aanbeveling…….

Gravitt en Brown zijn misschien allebei wel ‘hot, hip and happening’, maar wij zijn op basis van dit nummer somber over de rest van DeLanges nieuwe songs.

Kort gezegd vinden dat wij zij haar talent vergooit, bijvoorbeeld doordat ‘Ok’ wanhopig probeert modern te zijn, maar daarin faalt en dan ook zou een doelgroep moeten aanspreken die niet eens in de verste verte lijkt op het publiek dat het jubilerende ‘World of hurt’ mooi vond.

Van iemand van de status van DeLange nemen we maar aan, dat ze het zelf wel een mooi nummer vindt en dat is dan weer extra jammer:

Zij schrijft benieuwd te zijn naar de reacties van haar fans en dat zijn wij ook…..

Eerdere berichten over DeLange vind je in de categorieën Nieuws, Concerttips, Pop op radio, tv en internet en Dossier: Crisis in de platenindustrie. De column ‘Tweede viool’ vind je inderdaad in de categorie Columns.