Zo gaat het nu eenmaal: als een artiest iets nieuws uitbrengt, zijn er interviews.

Hoe tegendraads Neil Young ook is, hij weet heel goed aan welke kant zijn boterhammetje wordt gesmeerd, dus hij staat Rolling Stone goedgeluimd te woord in een even lang als oppervlakkig interview, waarin hij en Patrick Doyle van ijsschots naar ijsschots springen.

Dat levert desondanks vermakelijke weetjes op, zoals het feit dat de net uitgekomen western van Daryl Hannah en Neil Young ontstond toen Young en The Promise of the Real voor wat concerten in de Rocky Mountains moesten acclimatiseren en ze dus vrije tijd hadden.  Samen met de roadcrew namen ze die film toen in drie dagen op.

Over het geluid van zijn website Archives zegt Young dat het het beste digitale geluid ter wereld is, maar dat voor muziek van de site van juni betaald zal moeten worden.

Young zegt te vrezen dat dat de animo voor de site drastisch zal doen afnemen, maar belooft een erg lage abonnementsprijs in ruil voor geluid en hoge resolutie, films en video’s. Ook zegt hij dat de site nog maar een kwart bevat van zijn totale archief.

Voor de traditionele markt heeft Young echter ook nieuws: de voorbereidingen voor een tweede boxset zijn bijna voltooid, terwijl er ook nog complete albums met Crazy Horse op de plank liggen: ‘Alchemy’, een livealbum uit 2012 en 2013, en een album met opnamen uit 1969.

Bovendien heeft Young een roman geschreven. De plot ervan probeert hij samen te vatten, maar die is tamelijk onnavolgbaar:

www.rollingstone.com/music/news/neil-young-retirement-tours-are-bullshit-w517920

 

Met pensioen gaat hij dus niet, want hij wil spelen tot hij er dood bij neervalt……