Bruce Springsteen kan er maar geen genoeg van krijgen en het publiek kennelijk ook niet: Springsteen heeft namelijk zijn serie soloconcerten op Broadway in het Walter Kerr Theatre opnieuw verlengd.

Hij knoopt er nog 81 aan vast tussen 10 juli en 15 december van dit jaar.

Dan zal hij 236 concerten hebben gegeven en dat is opvallend veel meer dan zijn oorspronkelijke plan was: verleden jaar zou hij daar optreden van 12 oktober tot en met 26 november.

Daarna verlengde hij zijn serie al met de duur van tien weken en nu dus opnieuw.

Publiek en critici zijn razend enthousiast, want Springsteen is zelfs voor zijn doen ongewoon open. Zijn optredens worden door Rolling Stone vergeleken met een gesproken en gezongen versie van zijn memoires uit 2016, ‘Born to run’, terwijl singer-songwriter Gretchen Peters zich er ook zeer lovend uitliet. De toch zelf ook erg autobiografisch schrijvende Peters was van plan er een voorbeeld aan te nemen voor haar in mei uitkomende album ‘Dancing with the beast’: ‘I took it as an offering and a challenge to try to make better art, to tell deeper truths, to be less afraid, to speak louder, more thoughtfully, more compassionately, to see with clearer eyes so that I can tell more important, truer stories.’

Eerdere berichten over Springsteen’s solo-optredens en Gretchen Peters’ oordeel vind je in de categorie Nieuws.