De Amerikaanse soulzanger Malford Milligan en gitarist-zanger Jack Hustinx werken aan een intiem en rootsy soloalbum voor Milligan.

Dat is goed nieuws, want het is niet voor het eerst dat de twee samenwerkten: in 2002 maakten ze al het album ‘Sweet cherry soul’ en ook daarna werkten ze regelmatig samen.

Hustinx leerde de zanger van Storyville kennen doordat hij regelmatig in Austin verbleef. De man die acht keer tot beste zanger werd verkozen door de Austin Music Awards maakte diepe indruk op Hunstix met zijn op Otis Redding lijkende geluid.

Voor ‘Sweet cherry soul’ stelde Hustinx dan ook een rootsy band samen die Milligan zowel in de studio als op tournee door Nederland begeleidde.

Zo ontstond de Shiner Twins, de band waarin Nicky Hustinx (ja, inderdaad…..), Dick Wagensveld, Richard van Bergen en Jack Hunstix samenspeelden. Die naar een lokaal Austins biermerk vernoemde band maakte drie uitstekende albums, waarop Malford Milligan als gast regelmatig nummers zong.

Milligan en Hustinx waren inmiddels dan ook vrienden en uit die vriendschap kwam de samenwerking voort op Hustinx’ soloalbum ‘Over yonder’. Daarop zong Milligan tijdens de opnames in de VS als een van de Southern Aces drie nummers. De twee gingen vervolgens met band op tournee door Nederland en speelden ook een aantal malen in Texas.

Nu lekt uit, dat ze al een intiem en rootsy soloalbum van Milligan voorbereiden. De songs ervoor hebben ze geschreven tijdens Hustinx’ nog altijd regelmatige verblijf in Austin, zijn tweede thuis.

Die plaat wordt overigens toch niet daar opgenomen, maar op zijn verzoek juist in Nederland, met als Southern Aces Hustinx als producer en op slaggitaar, Nicky Hustinx op drums, Roelof Klijn op bas, Roel Spanjers op piano, orgel en accordeon en Eric van Dijsseldonk op lead- en slide-gitaar. Op Van Dijsseldonk na waren zij ook al te horen op een aantal nummers van ‘Over yonder’ en tijdens de Nederlandse tournee daarna.

De release wordt eind oktober verwacht en daarna willen Hustinx en Milligan met band op tournee door Nederland en Texas, maar tijdens de opnamesessies geeft Milligan samen met The Southern Aces een éénmalig intiem concert in Nederland.

Op donderdag 28 juni treden ze op in de Ad van Meurs Theaterzaal van De Rozenknop in Eindhoven. Hiervoor zijn slechts honderd kaarten beschikbaar:

https://www.facebook.com/events/182545279194101/

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/malford-milligan-the-southern-aces-donderdag-28-juni-2018

https://www.rozenknopje.nl/copy-of-programma