Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Nieuwe Top 150 van de NPR bekend

april 11th, 2018 at 13:52

Al eerder publiceerden we berichten over de top honderdvijftig van de NPR, waarin de beste albums staan die door vrouwen zijn gemaakt. Die lijst die in 2017 werd samengesteld door vrouwen die werken voor de publieke Amerikaanse radio.

Kort geleden vroeg de NPR vervolgens om suggesties van de luisteraars van zijn programma’s en de bezoekers van zijn site: welke albums moesten in de lijst staan? Er was een formulier bij om maximaal tien suggesties te doen, eventueel met motivatie.

Wij deden fanatiek mee, selecteerden tien uitzonderlijk goede albums en voorzagen ze alle van een uitleg die er niet omheen draaide. Vele daarvan waren na het uitkomen bovendien ook op de site van NPR heel lovend besproken.

Handenwrijvend wachtten wij vervolgens op de publicatie: dat moest goed komen!

Inmiddels is het resultaat dat op de site gezet en wij moesten slikken, terwijl we met onze ogen rolden: tussen die honderdvijftig albums staat niet een van de door ons zo hoog geprezen titels.

Wat dat zegt over de smaak van de ruim 8400 respondenten weten wij niet precies, maar blijkbaar is Kippenvel toch een heel stuk elitairder dan we zelf dachten….

Waar zijn Shawn Colvin’s ‘Steady on’, Janis Ian’s ‘Breaking silence’, Jude Johnstone ‘Coming of age’, Dayna Kurtz’ ‘Postcards from downtown’, Kris Delmhorst’s ‘Strange conversation’, Bettye LaVette’s ‘I’ve got my own hell to raise’, Krista Detor’s ‘Mudshow’, Louise Taylor’s ‘Tangarine’, Gretchen Peters’ ‘Hello cruel world’ en Lucinda Williams’ ‘Down where the spirit meets the bone’ dan, albums waarop wij onze hoop hadden gesteld, samen met Joan Armatrading’s ‘Love and affection’?

Wij draaiden ze nog in Kippenvel 539 en blijven dat natuurlijk doen, maar zijn hopelijk niet de enigen:

https://www.npr.org/2018/04/09/600116052/turning-the-tables-the-150-greatest-albums-made-by-women-as-chosen-by-you

Een troost is misschien, dat je Kippenvel 539 nog kunt streamen tot en met maandag 16 april a.s. Vanaf het eind van het eerste uur draaiden wij van ieder van deze elf prachtalbums een song.

Comments zijn gesloten.