Toegegeven, de titel boven dit nieuws is misleidend, want bandleider-pianist Jools Holland presenteert ‘Later …with’ nog geen 52 seizoenen.

Toch doet hij dat al wel heel lang en ook komend tv-seizoen is dat zo, want de BBC zet het programma voort.

Op 8 mei is de eerste aflevering en dat is dan wel weer een beetje jammer, want ‘Later with…’ wordt dus op dinsdagavond geprogrammeerd en dan ook nog eens om negen uur Nederlandse tijd.

Het lijkt wel of ze bij de BBC nog nooit van Kippenvel hebben gehoord….. Gelukkig wordt dezelfde aflevering de vrijdag daarna herhaald in langere vorm, dus met extra songs en interviews.

Kracht en zwakte van het programma is de wel zeer bonte schakering van de optredende acts. Dat verandert niet, want a.s. dinsdag spelt het redelijk saaie Snow Patrol songs van hun nieuwe album ‘Wildness’, doet het ons geheel onbekende Shame nummers van hun debuut ‘Songs of praise’, maar komt ook Bettye LaVette Dylan-songs zingen van haar nieuwe ‘Things have changed’ en zijn ook de honkende blazers van Tower of Power onder de gasten, terwijl de opkomende singer-songwrtier Jade Bird haar tv-debuut mag maken.

Kijk zelf maar….