Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Nieuw album Jon Cleary: ‘Dyna-Mite’

mei 22nd, 2018 at 9:48

Wij draaien al songs van Jon Cleary zo lang als Kippenvel bestaat en dat is inmiddels alweer elf jaar. Zo lang is Cleary ook al een belofte die hij nooit helemaal inlost, al maakte hij ook een paar albums die het verdienden klassiekers te worden. Dan ontbrak het hem niet aan inspiratie, maar aan ambitie om zo’n album zonder reserve te promoten.

Naar zijn sinds januari op stapel staande nieuwe album kijken wij uit, want het kan tenslotte nog altijd, helemaal doordat hij weer in Bonnie Raitt’s band zit en dus naar Europa komt voor haar tournee, als haar gezondheid dat tenminste toelaat.

Inmiddels is wel een releasedatum voor Cleary’s album bekend: op 13 juli komt ‘Dyna-mite’ uit in de VS.

Anders dan bij zijn vorige albums, gebeurt dat niet op het door hemzelf opgerichte FHQ Records, maar op het label van Thirty Tigers, een bedrijf dat independent artists helpt hun muziek onder de aandacht te brengen. Zij brachten onder meer de nieuwe albums van John Prine, John Oattes en Mary Gauthier uit en dat vergroot dus de kans dat ‘Dyna-mite’ ook makkelijk in Europa te krijgen zal zijn. Misschien dat Cleary dan eindelijk eens meer wordt dan een van Kippenvels lievelingen…….

Het inmiddels door Cleary geschreven, op YouTube gezette titelnummer dat namelijk verlangen naar de andere negen songs. Het diende zich blijkbaar opeens aan, terwijl hij in het vliegtuig zat om op tournee te gaan en heeft een tourposter van Etta James als inspiratie, waarop haar bijnaam ‘Li’l Miss Dyna-mite’ stond:

Als de andere acht door hem geschreven songs en het samen met Taj Mahal geschreven ‘21st century gypsy singing lover man’ net zo klinken, zitten we na het opzetten van zijn album zomaar in New Orleans.

Comments zijn gesloten.