Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

pianist Henry Butler overleden

juli 3rd, 2018 at 22:59

Op maandag 2 juli overleed pianist-zanger Henry Butler. Hij was 69 jaar oud.

Butler was een pianist uit New Orleans die in een kenmerkende, traditionele New Orleans-stijl speelde, maar hij overleed in New York.

Butler was blind en leerde zichzelf in zijn jeugd piano spelen en zette na een conservatoriumopleiding met zang als hoofdvak en piano als bijvak de traditie van Professor Longhair en James Booker voort.

Hij gaf muziekonderwijs door de hele VS  en zette een zomerkamp op voor blinde en slechtziende tieners. Daarover werd in 2010 een documentaire gemaakt, ‘The music is gonna get you through’:

www.youtube.com/watch?v=CI4qfIYKipA

Wonderlijk genoeg fotografeerde hij ook meer dan dertig jaar: hij exposeerde de foto’s van scènes die vrienden beschreven ook.

Nadat New Orleans in 2003 werd getroffen door de ramp die Katrina, verliet Butler zijn geboortestad en vestigde zich uiteindelijk in Brooklyn, New York.

Verleden jaar werd kanker bij hem geconstateerd. Na een inzamelingsactie werd hij daartegen behandeld in Duitsland en daarna speelde hij in mei en juni van dit jaar nog in Bejing, Melbourne en New York, terwijl optredens in Frankrijk en Oostenrijk stonden gepland.

www.henrybutler.com

Comments zijn gesloten.