Na al het nieuws rond zijn nieuwe album ‘Egypt Station’ en zijn optreden in ‘Carpool karaoke’ heeft Paul McCartney zich ook nog gemengd in de strijd over de nieuwe Europese copyrightwet.

In een door de IFPI (International Federation for the Phonographic Industry) opgestelde, maar door hem ondertekende open brief vraagt McCartney de Europarlementariërs om het EU Copyright Directive Mandate aan te nemen. Dat doet overigens met meer duizend andere artiesten, onder wie Plácido Domingo, James Blunt en het Vienna Philharmonic Orchestra.

Eind deze week stemt het Europees Parlement immers over dat Copyright Directive Mandate. Daarin wordt een uploadfilter verplicht gesteld, dat ervoor moet zorgen dat internetplatformen die grote hoeveelheden werk bewaren en beschikbaar stellen’ om passende maatregelen te nemen tegen illegaal geüploaded auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Dat daarin de modieuze woorden ‘ a sustainable future for the music ecosystem’ worden gebruik, zal toch hopelijk uit de koker van de IFPI komen: 

http://www.ifpi.org/downloads/European_Parliament_Support_Letter-July_2018.pdf