Kippenvel – Ruud Heijjer

 Elke dinsdagavond van 21:00 – 23:00 op RTV Katwijk 106.8FM

Paul McCartney: baasje….

juli 14th, 2018 at 9:55

Paul McCartney was in de dagen van de Beatles al de aardigste en charmantste van de vier en heeft de reputatie zo te zijn de laatste jaren nog veel sterker.

Toch wordt niemand zo’n grootheid zonder een eigen mening en daarover valt iets te lezen in ‘Sound Pictures: The life of Beatles producer George Martin — The later years, 1966 – 2016’.

In het door Kenneth Womack geschreven boek, dat op 4 september uitkomt, beschrijft de auteur dat McCartney zeer expliciete opvatting had over ‘Hey Jude’.

Zo zou George Harrison bezwaren hebben gehad tegen de voor de Beatles ongewone lengte van het nummer, terwijl hij na zijn suggestie om de gitaarsolo als tegenstem te gebuiken bij McCartney’s zang werd afgesnauwd. McCartney had duidelijk een vastomlijnd idee over hoe zijn song moest klinken.

Harrison vond dat dat proces trouwens al een aantal albums lang gaande was: de vrijheid om te spelen werd vooral door McCartney beperkt: hij stond niet open voor suggesties van een  van de anderen.

Een lang fragment uit ‘Sound Pictures: The life of Beatles producer George Martin — The later years, 1966 – 2016 waarin dat staat en meer is hier te lezen:https://variety.com/2018/music/news/beatles-producer-george-martin-hey-jude-book-excerpt-1202849358/

Comments zijn gesloten.