Niet alleen Fleetwood Mac gaat binnenkort op tournee, ook Lyndsey Buckingham doet dat.

Net als Fleetwood gaat de net uit de band ontslagen songschrijver en gitarist deze herfst op tournee door de Verenigde Staten en brengt tegelijk daarmee een album uit: Solo anthology – the best of Lyndsey Buckingham.

Buckingham begint op 7 oktober en eindigt 34 optredens later op 9 december, terwijl Fleetwood Mac doorgaat tot half december en daarna de draad weer oppakt in februari 2019 en dan doorgaat tot begin april 2019.

Iedereen die in de voorverkoop een kaartje koopt voor een van Buckinghams concerten, krijgt trouwens zijn album daarbij cadeau als digitale kopie of als cd. Gek genoeg geldt dat aanbod dat weer niet voor de concerten in twee steden.

Wie de driedubbele cd of de zes lp’s tellende box wil, kan die niet cadeau krijgen, maar moet die trouwens kopen.

Op die verzamelaar komen behalve al eerder uitgekomen solonummers ook muziek uit soundtracks, twee niet eerder uitgebrachte songs (‘Hunger’ en ‘Ride this road’) en live-versies van door Buckingham geschreven Fleetwood Mac-nummers ‘Tusk’ en “Go your own way’.

Dat het laatste door hem geschreven is, zal de rest van de groep nu wel spijten, want het is zo’n beetje hun ‘signature song’ geworden….

Wie allerlei weetjes leuk vindt, kan zich onderdompelen in de achtergronden bij de songs op ‘Tusk’. Per nummer kun je daarover allerlei bijzonderheden lezen die uit de eerste hand komen, namelijk die van Mick Fleetwood, Stevie Nicks en Lyndsey Buckingham samen.

Dat alles werd gepubliceerd bij de rerelease van Tusk, maar is ook interessant als je die versie niet hebt gekocht:

https://stevie-nicks.info/2015/12/tusk-songs-laid-bare